Om oss Lågprisflyg Försäkringar Kredit Inför resan Money Transfer
               Navigera här:  
 


 
RESEVILLKOR
E-TICKET
RESEDOKUMENT
SKATTER
BETALNINGSVILLKOR
PASS/VISUM
LÅGPRISBILJETTER
AVBESTÄLLNINGSSKYDD
RESEFÖRSÄKRING
BARN
CHECKLISTA INFÖR RESAN
ÖNSKEMÅL
HUSDJUR
ÅTERBEKRÄFTA HEMRESAN!
TIDTABELLERNA
FLYGPLATSINFO
BAGAGE
TULLBESTÄMMELSER
GENERELL INFORMATION
REKLAMATION
DOMSTOL/LAGRÄTT
MONEY TRANSFER
LÄNKAR
 
 

 
 
 
Arlanda Express
 


 
 
 
                          Villkor för Penningöverföringstjänst  
 

Senast ändrad:
02  januari, 2018.

VÄNLIGEN LÄS NOGA! Detta är en del av ett rättsligt bindande avtal som kommer att påverka dina lagliga rättigheter.

Välkommen till webbplatsen www.volandoresor.se
För att använda tjänsten måste du först registrera dig genom att fylla i Ansökan Agent Teleria (PDF). Glöm inte att skriva under dokumentet med din namnteckning innan du skickar åter till
info@volandoresor.se .
Detta görs endast en gång om året eller vid behov av ytterligare komplettering. Var därför noga och fyll i korrekt redan från början. Vid eventuella fler frågor eller funderingar var god kontakta oss.


Money Transfer
 är en tjänst som på kunders uppdrag utför penningöverföring över hela världen. Volandoresor, med registreringsnummer 969697-4766 är ett svenskregistrerat företag hos Bolagsverket sedan 2003 (se reg.bevis) och med våra 15 års erfarenhet av att tillgodose våra kunders önskemål kan du känna dig trygg när du anlitar våra tjänster på nätet. Volandoresor är också godkänd för F-skatt hos Skatteverket.
Penningöverföringstjänst online tillhandahålls av vårt partnerskap med Ria Financial Services Sweden AB.
Volandoresor är auktoriserade och registrerade hos FSA med registreringsnummer 581093. FSA bildades av Storbritanniens regering och är en oberoende organisation som ansvarar för reglering av finansiella tjänster. Ria är en super agent för Euronet Payment Services Limited (”EPS”). Ria har registrerat Volandoresor (Org.nr: 969697-4766) och vi kan med glädje informera att vi följer den standard som ska uppfyllas och därmed finns vi nu registrerade hos 
FCA Register som godkänt PSD Agent och därmed innehar tillstånd att bedriva penningöverföringstjänst.
Finansinspektionen ("FI") är en myndighet i Sverige som övervakar företag på finansmarknaden och bidrar till att det finansiella systemet fungerar effektiv och uppfyller kravet på stabilitet. De kontrollerar och granskar bland annat företagets tillgång på kapital, verksamhetsplan, ägare och ledning. 
Här kan du se kontrollen. Se även FI-Företagsregistret.

Enligt den Svenska lagstiftningen krävs att du legitimerar dig vid din första betalningsorder samt därefter vid förfrågan från vår personal. Volandoresor har skyldigheten att genomföra kundkontroll och god kundkännedom för att kunna bekämpa pennigtvätt. Vid varje pennigöverföring krävs att du fullständigt fyller i betalningsordern med avsändarens samt mottagarens uppgifter. Alla penningöverföringar screenas och behandlas i Ria´s IT-system i enlighet med gällande regelverk för att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism.

Volandoresor är inte skyldiga att behandla din betalningsorder, utan vi förbehåller oss rätten att när som helst kunna neka din order, eller begränsa beloppet som överföringen gäller. Tjänsten kanske inte är tillgänglig i sin helhet eller delvis i vissa regioner, länder eller jurisdiktioner. Vi försöker alltid bearbeta alla penningöverföringar snabbt, men någon transaktion kan försenas eller avbrytas vid eventuella felaktigheter eller vilseledande information som kan finnas på din betalningsordern. Om Volandoresor väljer att inte hantera din betalningsorder, kommer vi att meddela dig omedelbart och samtidigt kommer en återbetalning göras enligt våra fullständiga villkor.

Genom att gå in, surfa och använda Volandoresor´s webbsida samtycker du som kund att vara bunden av villkoren och att uppfylla alla lämpliga lagar och förordningar. Det är viktigt att du läser och förstår våra villkor innan du accepterar och initierar en penningöverföring online.

Vi förbehåller oss rätten att ändra, lägga till eller ta bort villkoren i vår tjänst. Det är förbjudet att kopiera villkoren utan föregående skriftligt tillstånd från Volandoresor. Missbruk eller intrång kan resultera i allvarliga civilrättsliga och straffrättsliga påföljder och kommer att beivras i största möjliga utsträckning enligt lagen.
Vänligen kontrollera denna webbplats regelbundet för eventuella ändringar. Din fortsatta användning av tjänsten på denna webbplats innebär att du har accepterat dessa ändringar. Tjänsten riktar sig till privatpersoner över 18 år.
Information och öppenhet är viktigt, eftersom det ger kunden möjlighet att fatta välgrundade beslut om vår tjänst, och det bidrar också till att göra marknaden som helhet mer effektiv.


Varför betala mer än vad det kostar?
Gör ett smartare val! Skicka dina pengar via oss och slipp de höga påslag som andra traditionella företag tar för samma tjänst!

Hur fungerar tjänsten?

Skicka pengar
• Besök oss på www.volandoresor.se, klicka på fliken "money transfer".
• Fyll i betalningsordern med dina uppgifter och se till att mottagarens namn är rättstavat med latinska bokstäver.
• Skicka över det belopp som skall överföras samt vår avgift.
• Ge mottagaren den unika transaktionsnummer.

Få pengar
• Besök vald agent/bank i destinationslandet.
• Lämna över officiell fotolegitimation.
• Presentera unika transaktionsnummer.
• Pengar betalas ut på några minuter.

Vem använder sig av vår tjänst? - Alla kan använda vår tjänst!
Välkommen till marknadens mest använda tjänst för penningöverföring online. Tusentals kunder använder sig av vår tjänst och fler och fler upptäcker hur enkelt och billigt det är att skicka pengar över hela världen genom oss.
Vi är i framkant när det gäller att använda nya möjligheter och ny teknik för att öka säkerheten kring dina betalningsorder.

För dig som redan är kund!

 
Konkurrenskraftiga priser.
Tillgång till snabba och säkra penningöverföringar via Internet.
Online spårning i realtid av alla penningöverföringar.
Kundtjänst svarar på all e-post inom 4 timmar! (Vardagar)
Endast 70 SEK! (Övriga avgifter: Armenia, Australien, Belarus, Benin, Ghana, Grekland, Israel, Nepal, Rumänien, Ryssland, Tunisien, Ukraina, Uzbekistan, Vietnam, Brasilien, Burundi, Kazakstan)
Filialkontor i fler än 130 länder.
Känn dig trygg då vi endast samarbetar med auktoriserade ombud,
filial/bankkontor i mottagarlandet som har avtal.

Mottagaren behöver ej ha ett bankkonto hos valt ombud, filial/bankkontor.
Skicka pengar på tider som passar dig! Du kan sköta allt i lugn och ro hemma
vid datorn, på jobbet eller oavsett vart du befinner dig, bara du har tillgång
till Internet.

Om du inte blir nöjd så har du alltid rätt att få tillbaka dina pengar!
Registrera dig - kostar inget!
För att kunna använda vår tjänst via vår webbsida måste du först registrera dig som kund. Volandoresor har skyldigheten att genomföra kundkontroll samt kundkännedom, se hur vi hanterar ”identifiering av kund”. Innan du blir befintlig kund hos oss måste vi be dig styrka din identitet med en vidimerad ID-handlingskopia. Klicka för att se exempel på en vidimerad ID kopia.

Våra kunder förbinder sig att alltid ge oss en komplett och sann information om sig själv och mottagaren vid varje transaktion.
För att kunna verkställa transaktionen är det ytterst viktigt att all information är korrekt ifylld i din betalningsorder, i annat fall kommer mottagaren ej att få pengarna samma dag. Vänligen var noggrann vid ifyllning av betalningsorder och säkerställ att telefonnummer och e-postadress alltid stämmer.
Penningöverföring är en enkel betaltjänst som normal grundas på att en avsändare skickar önskat belopp till oss och vi i sin tur levererar motsvarande belopp på ett snabbt och tryggt sätt endast till vald betalningsmottagare.

För att betaltjänsten ska fungera friktionsfritt och effektiv är det avgörande betydelse att alla dina uppgifter stämmer väl med sanningen. När en betalningsorder genomförs i enlighet med instruktioner som mottagits av kunden, detsamma skall anses vara korrekt utförd. Volandoresor kan inte hållas ansvarig för brister i genomförandet av tjänsten om uppgifterna från kundens betalningsorder är ofullständiga eller felaktiga. Volandoresor förbehåller sig rätten att kontrollera, fördröja eller avvisa starten av en betalningsorder om kunden inte samarbetar med de nödvändiga uppgifter som krävs för en korrekt, aktuell och fullständig information vid alla tillfällen. I sådana fall där dina uppgifter inte stämmer så kommer den begärda summan att hållas kvar i sin helhet under en tidsperiod för att begära information och kräva bevis på din identitet.
Du kan inte använda systemet för penningöverföringar online om du inte är en registrerad kund hos Volandoresor och helt identifierad.

Din säkerhet är vår prioritet!
Volandoresor tar säkerhet på största allvar och arbetar hårt för att se till att din penningöverföring förblir säker. Våra säkerhetsåtgärder följer regelverk för att uppfylla Europas bankförordningar.
Vår penningöverföringstjänst online är ett säkert och bekvämt sätt att skicka pengar till vänner och familj och andra människor som du litar på.

Vi vill uppmärksamma dig på vikten av en skärpt identitetskontroll av kunder i samband med stora transaktionsbelopp, eftersom det kan utgöra risk för penningtvätt.
Volandoresor är skyldiga att kontrollera kundens identitet och lära känna kunden för att förstå syftet med affärsförbindelsen samt att upptäcka och motverka penningtvätt och finansiering av terrorism.

För din maximala säkerhet så kommer Volandoresor arkivera och registrera alla penningöverföringar i säkert förvar under minst 5 år efter det att affärsförbindelsen har avslutas. Informationen kan också hämtas ut digital hos Ria´s IT-system. Hela kommunikationen med vår samarbetspartner sker alltid krypterad och skyddas.
 
Varje transaktion är skyddad med ett unikt kontrollnummer. Detta nummer följer uppdraget hela vägen och gör det möjligt att kontrollera var pengarna befinner sig och om mottagaren har kvitterat ut dom.
Du kommer alltid, via din e-post, få ett transaktionsnummer som gäller just för din penningöverföring. Mottagaren skall alltid uppvisa transaktionsnummer hos valt ombud samt styrka sin identitet med en giltigt fullgod legitimation. Följande är godkänd dokumentation: Giltigt pass - Nationellt identitetskort - Körkort (OBS! Vissa länder accepterar ej körkort som giltig legitimation). All information om din betalningsorder är konfidentiella* uppgifter.

* Dina personuppgifter och personuppgiftslagen, PUL.
Genom att registrera dina uppgifter samtycker du till att Volandoresor med Organisationsnummer: 969697-4766, behandlar dina uppgifter. Informationen används för att underlätta ekonomiska penningöverföringar mellan privatpersoner som känner varandra väl. Alla personuppgifter behandlas strikt konfidentiellt enligt personuppgiftslagen och kommer inte att säljas vidare eller lämnas ut till tredje part. Personuppgifter används för att teckna avtal och fullgöra kundrelationens rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av tjänsten). Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer. Du kan när som helst begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas. Om du önskar ytterligare information kontakta gärna vår kundtjänst.

Varje kund får ett unikt kundnummer
Du måste bekräfta dina uppgifter samt identitet genom att skicka giltigt ID-handling enl våra villkor. All information om din identitet hålls konfidentiell. Varje person kan bara ha ett kundnummer! Detta kundnummer samt kvittobekräftelse kommer att skickas till den e-postadress som skrevs i betalningsorder. Vi är skyldiga att hålla ett fullständig register över alla transaktioner som görs via oss. Vi utför kundkännedom och identitetskontroll, det innebär att om du vid förfrågan inte kan visa giltigt ID-handling eller lämna en tillfredsställande förklaring till varför du skickar pengar utomlands, får inte Volandoresor hantera din betalningsorder.

Priser
Vad kostar det? 
Klicka här för fullständig prislista. Du betalar alltid i Svenska kronor, oavsett om betalningen ska betalas ut i USD, EUR eller annan nationell valuta. Utbetalningen sker vanligtvis i mottagarlandets egna valuta. Om mottagaren önskar att ta ut pengarna i annan valuta än landets egna valuta, kan banken/ombudet kräva en extra avgift. Förutom övergångssumman som gäller för varje penningöverföring, tillämpar Volandoresor en växelkurs för konvertering av utländsk valuta. Minsta belopp att skicka är 0,01:-SEK och högsta tillåtna belopp är max 20.000:-SEK per dag och kund. Du bör veta att det finns länder som till exempel Colombia, México, El Salvador, Peru och Indien vilka har egna regler angående maxbelopp till nationell nivå. Om du skickar mer pengar än det som är tillåtet kommer din betalningsorder ej att behandlas.
Kontakta gärna vår e-postsupport för att fråga vad som gäller just i ditt fall.

Om du är ansluten till en internetbank kan du enkelt betala din betalningsorder genom att logga in på din bank och överföra önskat belopp till oss. Använder du en annan bank än vår egen bank så bokförs din insättning normalt följande bankdag.

P.g.a. banksekretessen i Sverige så kan vi inte verifiera vem som är innehavare av ett bankkonto och därför är det ytterst viktigt att du alltid skriver in ditt kundnummer som referens när du gör din insättning till oss. Har du inte fått ditt kundnummer så skriv ditt svenska personnummer som referens. Detta är väldigt viktigt om vi skall kunna identifiera din insättning. Obs! Om du glömmer skriva ditt kund- eller svensk personnummer som referens så kommer din betalningsorder anses vara icke auktoriserad och kommer ej att genomföras förrän samma kund bifogar motsvarande bankkvitto.

En rad kontrollåtgärder genomförs innan vi skickar iväg en transaktion. Om dina uppgifter inte stämmer så kommer din transaktion ta längre tid att skickas till vald destination. Enligt vår policy så skickas ingen betalningsorder om inte pengarna finns registrerade på vårt bankkonto.

Vad är valutakursen?
Valutakursen kan ändras flera gånger per dag, och för att få senaste uppdatering ber vi dig att kontakta oss. Den slutliga kursen för din betalningsorder sätts först när vi noterat att dina pengar är registrerade på vårt bankkonto. Valutakursen uppdateras endast av vår samarbetspartner Ria Financial Services Sweden AB. Mottagaren kommer att få beloppet i den utländska valuta som meddelas till dig när penningtransaktionen omräknades.

Volandoresor  kan inte ställas till svars om transaktionens funktionalitet inte fungerat som förväntat om kunden ej fyllt i uppgifterna korrekt i betalningsordern, eller vid eventuellt problem vid valt ombud/bankkontor då mottagaren ej uppgett korrekt transaktionsnummer samt ID.

Volandoresor ansvar i tjänsten Money Transfer ligger i att alla penningtransaktioner skickas samma dag som din betalning registreras på Volandoresor bankkonto. Som kund kan du lägga din betalningsorder dygnet runt. Skickar du din order efter att vi gått hem så granskas och skickas den dagen efter. Vi är måna om att snabbt följa upp din betalningsorder och handlägger alla uppdrag i turordning. Hastigheten på överföringen är den tid som behövs för att överföringen ska vara tillgänglig för mottagaren. I de flesta fall kan mottagaren hämta pengarna redan efter 10 minuter, samma dag eller nästa dag. Observera att detta beror på valt land samt när din betalningsorder och din insättning har registrerats på vår konto, likaså om det är helg och filialkontoret i mottagarlandet är stängt. Om något problem kring din transaktion mot förmodan skulle inträffa, så kontakta oss så vi kan hjälpa till att lösa situationen.

Identifiering av kund
För din egen säkerhet och enligt gällande lag är det viktigt att vi på ett säkert sätt kan identifiera våra kunder. Observera att identifieringsprocessen ska göras av alla nya kunder som använder sig av vår tjänst. Bifoga en kopia på ett officiellt utfärdad ID-handling. Följande är godkänd identifikation: Giltigt pass - Nationellt identitetskort - Körkort.
Se till att dina kopior är läsbara och innehåller följande: namnteckning, foto, födelsedatum och giltighetstid (måste vara giltig). Enligt våra villkor så måste varje kund en gång om året styrka sin identitet eller så fort vi begär detta för snabbare hantering av din betalningsorder.
Kontrollera identiteten är ett viktigt sätt att bekämpa penningtvätt och annan brottslig verksamhet. Kund som inte kan styrka sin identitet på begäran kommer att blockeras från vår tjänst till dess att vi kan verifiera dennes identitet.
För att kunna godkänna din betalningsorder behöver vi en vidimerad kopia på giltig ID-handling. Du kan använda kopiator, scanner, digital-eller mobilkamera för att ta fram kopian. Skriv ditt namn och ett telefonnummer du nås på samt din namnteckning på kopian. Ytterligare en person ska intyga att ID-handlingen är äkta genom att skriva sitt namn, telefonnummer och namnteckning. Se exempel på en vidimerad ID kopia.
Det går bra att bifoga kopia på ID-handlingen till vår e-postadress:  
info@volandoresor.se 
OBS! Vi accepterar ej kopior av identitetshandlingar per fax eftersom bildkvaliteten försämras.

Jämför oss gärna med konkurrerande företag!
Hos de flesta andra aktörer inom penningöverföringstjänster stiger överföringsavgiften i takt med beloppets storlek.
Du kommer upptäcka att vår tjänst är billigare för dig och att mottagaren alltid får mer pengar via oss än med konkurrerande företag. Tänk på att ju större belopp du skickar, ju mer ekonomiskt fördelaktigt blir det för dig och mottagaren.
Volandoresor använder RIAs fastställda valuta kurs som uppdateras varje dag i deras system.
Många tror att den kurs som de får vid ett växlingskontor när de växlar pengar åt sig själva här i Sverige, eller när man tittar på en valutasida på internet, är samma kurs som när man skickar pengar utomlands, men så är inte fallet. Skillnaden beror på att i det ena fallet är det du som gör jobbet och växlar och får pengarna i handen, självklart till en bättre kurs men pengarna är fortfarande i Sverige och du måste då ordna ett sätt att skicka dem till utlandet.
I det andra fallet så anlitar du ett företag (till exempel oss, Volandoresor + Ria) som levererar pengarna åt dig så att de på ett snabbt och tryggt sätt når mottagaren i destinationslandet.

Annullering och återbetalning
Genom att använda vår tjänst så förbinder du dig vid och accepterar våra avgifter för varje penningöverföring.
Penninöverföringar får inte verkställas om mottagaren inte kan eller vägrar att visa giltiga dokument som krävs vid behov i den interna kontrollen eller i enlighet med gällande föreskrifter. Skulle du ångra din betalningsorder så återbetalas den omedelbart, förutsatt att betalningsordern inte har sänts till vald destination. Om en överföring annulleras så betalar RIA tillbaka pengarna till kunden genom RIAs egen butik eller genom deponering i kundens bankkonto. Om du inte har Nordea, så kommer dina pengar registreras dagen efter enligt bankens rutiner. Om betalningsordern redan är skickad så gör vi en annullering och då kan det ta upp till 7 bankdagar innan pengarna finns på ditt bankkonto. Detta p.g.a. att vi först själva måste få in tillbaka pengarna ifrån vår samarbetspartner ifrån vald destinationsland och därefter gör vi en överföring direkt till dig under förutsättning att processen för annullering och återbetalning görs enligt våra villkor, se nedan.


Innan återbetalning kan ske, måste annullering begäras! Kund kommer få ett SMS till sin mobil med en pinkod samt totalbeloppet som ska återbetalas. Pinkoden ska sändas direkt till 
info@volandoresor.se där du även bifogar kopia av godkänd och giltigt ID-handling för att styrka din identitet, uppgifter om ditt kundnummer, transaktionsnummer samt ditt kontonummer och tillhörande bank. Det åligger i kundens ansvar att uppge korrekta uppgifter om sitt bankkonto. Volandoresor följer alltid kundens underlag för annullering och återbetalning. Underlåtenhet att lämna denna information leder till ingen återbetalning.
Annullering eller återbetalning kan inte längre ske när pengarna väl har betalats ut till mottagaren du tidigare har uppgett i din betalningsorder.

Annullering, återbetalning eller ändringar av betalningsorder tillåts endast via e-post där vi kan bekräfta kundens identitet. Det är inte tillåtet att göra några som helst ändringar av tredje person vare sig via e-post eller per telefon.

Om du vill ändra t.ex. mottagarnamn på en betalningsorder som redan är skickad, måste en annullering göras och en ny betalningsorder utföras.
Var därför noga med att skicka in mottagarens samtliga namn, korrekt stavade, redan från början så slipper du problem med din penningöverföring. Våra samarbetspartner såsom banker och olika ombud runt om i världen tillåter inte namnändringar av säkerhetsskäll och varje ny penningöverföring kostar ytterligare avgiften som gäller till vald destinationsland.


Hur kan jag hjälpa till att förhindra online bedrägeri?
Låt dig inte luras av en bedragare och hans kreativa sätt att komma över dina pengar. Idag sprider sig bedrägeri snabbt via e-post och bedragare blir allt mer sofistikerade i syfte att lura dig på dina pengar. Vi rekommenderar att skicka pengar endast till folk du känner och litar på och utsätt dig inte för risker genom att skicka pengar till någon du egentligen inte känner.

Om du vill skicka pengar till någon du inte känner väl så finns det risk för att du råkar ut för bedrägeri.

Eftersom vi på Volandoresor bryr oss om våra kunder ber vi dig att skydda dig mot bedrägeri genom att tänka på följande:Om du misstänker att du utsatts för ett bedrägeri, kontakta vår support dygnet runt via e-post och be oss att stoppa din betalningsorder. Skriv som ämne/referens STOPP, så kommer vi omedelbart
annullera din transaktion och om det kan bekräftas att betalningen inte har skickats iväg eller har hämtas ut av vald mottagaren så kommer pengarna att returneras till dig enl. våra villkor för annullering och återbetalning.

Volandoresor frånskriver sig allt ansvar för förluster som drabbar kunden om denne skickat pengar till en privat person man inte känner väl. Varken vi eller du är ansvarig gentemot den andres lidande eller förpliktelser om tjänsten inte tillfredsställer den ene eller andres förväntningar samt över oförutsedda situationer och direkta eller indirekta skador och förluster. Detta gäller även gentemot tredje part. Vi råder heller inte över förseningar eller felaktig information som kan uppstå oavsett om det beror på tekniska problem, bristfällig kommunikation eller andra orsaker. Kunden själv ansvarar för att i god tid skicka in sin betalningsorder samt kontrollerar summan som mottagaren får överensstämmer med det förväntade.

Volandoresor skickar penningöverföringar endast till de städer där Ria har avtal och är verksam.
Vänligen kontakta gärna kundtjänst innan du initierar en penningöverföring för första gången. Enbart fysisk person får registreras som kund.
Företag kan varken skicka eller ta emot pengar genom vårt system och tjänsten kan heller inte användas för att betala fakturor för varor och service du har beställt genom Internet. Vänligen notera att du som avsändare har skyldighet att informera mottagaren transaktionsnumret samt korrekt adress till valt ombud/bankkontor.
Volandoresor kan inte hållas ansvarig för eventuella missförstånd mellan avsändare och mottagare.


Samma regler i hela EU
EU har beslutat att det ska finnas ett gott skydd för konsumenter i alla medlemsländer samt att alla finansiella företag är skyldiga enligt lag att förhindra penningtvätt.
Volandoresor arbetar aktivt med att förhindra penningtvätt och granskar samtliga betalningsorder som utförs genom oss. Volandoresor behåller alla relevanta uppgifter i din betalningsorder under en period av minst fem år, från tidpunkten för transaktionen.
Kunden informeras om att, Volandoresor + Ria som leverantörer av pengaöverföringstjänst är skyldiga enligt statlig lagstiftning att ge information om transaktionen till myndigheter eller officiella organ i landet eller andra länder, både inom och utanför EU, inom ramen för kampen mot finansiering av terrorism och förhindrande av penningtvätt.

Vad är pennigtvätt?
Penningtvätt är när man försöker få pengar som kommer från brottslig verksamhet att förvandlas till tillgångar som kan redovisas öppet. Det kan handla om pengar från narkotikabrott, trafficking, människosmuggling, skattebrott, rån, bedrägerier, vapenhandel med mera. Den som vill dölja att pengarna kommer från brottslig versamhet kan försöka utnyttja finansiella företag och därför införs regler för penningtvätt i stort sätt i hela världen.

Pennigtvättslagen
Svensk lag om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism syftar till att förhindra finansiell verksamhet och annan näringsverksamhet utnyttjas för penningtvätt eller finansiering av terrorism. Lagen innehåller bl.a. bestämmelser för kundkännedom och i vilka situationer det krävs. Dessutom finns det regler om rapporteringskrav, kundskydd, uppförande på marknaden, förhindrande av penningtvätt och andra krav avseende den tillståndspliktiga verksamheten.

Bekämpning av penningtvätt
Oavsätt vem som begår brottet kan en person straffas för att hantera stulna pengar. Påföljder blir frihetsberövande (från 6 månader upp till 6 år) enligt 9 kap. 6-7 a § brottsbalken.
I Sverige lagförs enligt bestämmelserna om penninghäleri eller penninghäleriförseelse under förutsättning:
* att någon annan än den som misstänks för pennighäleri har begått ett brott (förbrottet till penninghälleriet) som har gett personen en förmögenhetsökning eller annan form av utbyte och att denne döms för detta brott.
* att den som döms för penninghäleri ska ha befattat sig med utbytet från förbrottet på ett sätt som beskrivs i lagen (bortföra, överlåta, dölja, omsätta etc) med vetskap om att egendomen härrör från förbrottet.

Misstänkta transaktioner ska rapporteras till Finanspolisen. Målet är att ringa in den grova organiserade brottsligheten, som ofta finansieras av pengar med illegalt ursprung och som måste tvättas. Det som kan tyckas vara några enstaka misstänkta transaktioner kan vara ett led i ett stort kriminellt maskineri, exempelvis grov ekonomisk brottslighet.

Hur agerar Volandoresor?
Volandoresor är liksom andra PSD Agent/Utl. betalningsinstitut ombud skyldiga att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism.
I enighet med giltiga internationella lagar från EU om bekämpning av ”penningtvätt” är vi skyldiga att rapportera och avslöja alla misstänksamma transaktioner omgående till Finanspolisen.
Finanspolisen samverkar också med Tullverket i samband med EU-gemensamma aktioner vars syfte är att hitta personer som smugglar stora mängder kontanter.

För att bekämpa ”penningtvätt” effektiv kommer Volandoresor att följa fastställda säkerhetskontroller. Vi arbetar redan idag aktivt med att skapa nära kundrelationer och vi kommer utifrån den nya lagstiftningen att fortsätta agera för kundernas bästa i enlighet med våra etiska regler och Finansinspektionens regelverk. Vi har dessutom interna rutiner med hög säkerhetsnivå och där det är obligatorisk alltid kontrollera kundens identitet vid registrering av kund.

Vi är skyldiga enligt lag att ställa vissa kompletterande frågor för att säkerställa att transaktionen är av lagligt slag. Det kan även hända att vi begär att du skall kunna styrka dina svar med kopior av eventuella handlingar och kvitton. Dessa uppgifter ska vara övertygande och baserade på officiella dokument och måste komma från tillförlitliga och oberoende källor.
En person som inte kan styrka sin identitet eller inte svarar på frågor som syftar till kundkännedom får inte bli kund hos oss. Vi kan även vägra att starta eller genomföra en penningöverföring om vi misstänker penningtvätt eller bedrägeri.
Dessutom är Volandoresor förpliktigad att rapportera denna misstänksamma aktivitet och är i enlighet med reglerna förbjuden att meddela kunden detta. Vidare är Volandoresor i vissa fall skyldig enligt lag att lämna ut personuppgifter, t.ex. till Finansinspektionen, Finanspolisen och Skatteverket. Det är viktigt att företaget och du som kund samarbetar tillsammans för att förhindra penningtvätt och terrorism i vårt samhälle.

Om handläggaren hos oss inte följer lagen om penningtvätt kan denne bli straffad och företaget drabbas av sanktioner från Finansinspektionen.
Om tjänsten missbrukas eller om kunden inte svarar på våra kontrollfrågor så kommer tillhandahållandet av tjänsten omedelbart avbrytas. All försök till bedrägerier polisanmäls, nödvändig information om kund kan lämnas till polis, åklagare eller annan myndighet i enlighet med lag eller beslut i domstol för utredning. Genom att vi arbetar aktiv för att förhindra olaglig verksamhet fortsätter vi vara en pålitlig och säker affärspartner. För mer information,

 klicka här! 

Vårt mål är att ge våra kunder den bästa servicen och vår supportavdelning svarar gärna på alla kundförfrågningar snabbt och effektivt via vår e-post support: 
info@volandoresor.se.

Om du som kund på något sätt känner dig missnöjd med vårt bemötande eller med tjänsten så ber vi dig kontakta i första hand till den som utförde eller tog emot ditt uppdrag. Du bör göra detta omedelbart när du upptäcker att något inte stämmer, exempelvis i samband med att du mottagit transaktionsnummret på din order. Om du anser att du inte har hörsammats när du vänt dig till handläggaren på detta sätt, kan du vända dig direkt till  vår VD Margarita Elena på:  margarita@volandoresor.se
Klagomålet bör framföras skriftligen och vår handläggning underlättas av om du bifogar all dokumentation du har av uppdraget, exempelvis i form av all e-post korrespondens, anteckningar m.m. Parterna bör försöka lösa tvist genom förhandlingar. Om parterna inte kan enas, kan tvisten prövas av Allmänna reklamationsnämnden på tfn 08-555 017 00 eller av allmän domstol. Volandoresor följer naturligtvis alltid nämndens beslut.

Vi vill passa på att ge ett stort tack till alla våra kunder som genom åren har gett oss sitt förtroende samt önska dig som funderar på att bli kund, Välkommen till oss! 
© Volandoresor 2003 - . Alla rättigheter förbehållna. Hemsida av sajtfabriken.com.
På Svenska!EnglishEspañolTill första sidan!Kontakta oss!